Aktivitetstæpper til babys sanseleg på gulv

Akivitetsstativ med legetøj og baby

Aktivitetstæppet er uundværligt i de fleste småbørnsfamilier. Et trygt sted for dit barn at ligge og se på verden og samtidig træne både sanser og motorik. Et frirum til forældrene, som får hænderne fri et øjeblik. Hvad kan man ønske sig mere?

Aktivitetstæpper fåes i utallige former og farver. Vores erfaring er, at aktivitetstæppet ofte ender i stuen, hvor mor og far kan holde øje med den lille. Derfor er vores aktivitetstæpper holdt i rolige og neutrale farver, som passer ind i de fleste moderne hjem. De mørke farver er desuden nemmere at holde pæne.

Tip: Tag aktivitetstæppet med, når du er på besøg hos venner og familie. Så har din baby noget velkendt, som kan give tryghed, når I er væk hjemmefra. Fx er aktivitetstæpper fra Littleroom og Filibabba nemme at folde sammen og tage med under armen.

Derfor skal dit barn have et aktivitetstæppe

Mange forældre elsker aktivitetstæppet i barnets første leveår. Vi bærer utrolig meget rundt på den der baby og det er også en velsignelse – en tid, der aldrig kommer igen og alt det der. Men det er også tungt i længden og det kan være en stor befrielse at lægge barnet ned og få hænderne fri. 

Se billedet øverst i artiklen. Her er tæppet for tyndt til længere leg. Brug derfor et rigtigt aktivitetstæppe i stedet.

Aktivitetstæppet giver dit barn mulighed for at få øje på verden på egen hånd og iagttage omgivelserne selvstændigt i sit eget tempo. Du får hænderne fri til at få fikset huslige pligter eller noget så luksuriøst som tid på badeværelset. Du kan sagtens tage aktivitetstæppet med rundt i huset (eller haven, hvis du vil), så I stadig er sammen og kan snakke og pludre med hinanden. 

Men ikke nok med at aktivitetstæppet kan give dig større frihed i hverdagen, det kan også være et godt redskab til udvikling for dit barn. 

Du har sikkert hørt, at det er god træning for dit barn at ligge på maven. Børn er født med en naturlig nysgerrighed, så når de ligger der på maven, bliver de nysgerrige på hvad der foregår omkring dem og begynder at løfte hovedet ved hjælp af musklerne i nakken og ryggen. Senere kommer hænderne også i brug, når omgivelserne skal undersøges nærmere – og til sidst vinder nysgerrigheden for alvor og barnet lærer at holde sin egen vægt og krybe fremad (eller bagud, man skal jo starte et sted). 

Et lille tip, hvis du gerne vil forlænge muskeltræningen på aktivitetstæppet med et minut eller to: Læg dig ned på gulvet foran din baby. Eftersom mor og far er det vigtigste i verden, er det bare sjovere at løfte hovedet, når man kan få øjenkontakt med mor eller far lige der.

Der er sikkert flere gode grunde til at elske aktivitetstæppet. Vi opsummerer de vigtigste grunde:

  • Mor får et hvil med frie hænder – og det under vi hende virkelig
  • Baby oplever verden på egen hånd og i eget tempo
  • Genialt til den vigtige ligge-på-maven træning

Aktivitetsstativ og babylegetøj styrker sanserne

Mange aktivitetstæpper kommer med indbygget aktivitetsstativ og babylegetøj. Men det kan være en stor fordel at kunne vælge stativ og legetøj til eller fra. Nogle dage er din baby bare overstimuleret og så kan det være fint at fjerne legetøjet fra aktivitetsstativet eller nøjes med et enkelt stykke legetøj. Andre dage er det fint med fuld drøn på. 

Konges Sløjds og Littlerooms aktivitetsstativ i træ er meget populære og nemme at flytte rundt på og bliver leveret uden vedhæng, så du selv kan bestemme, hvilket legetøj du vil hænge i stativet.

Her ses Littlerooms stativ i bøgetræ, på et flot legetæppe, som bare er en bedre oplevelse end vores øverste billede i artiklen, hvor tæppet er for tyndt til længere leg:

Se stativet fra Littleroom her