Babydyner

child, baby, sleep-3089972.jpg

En god nattesøvn er afgørende. Her spiller dynen en vigtig rolle. Vælg mellem dun, fiber og uld i dynen til baby og junior.

Hvordan vasker man dyner?

Inden du vasker din dyne, skal du undersøge vaskemærket på dynen. Det kan variere hvordan en dyne skal vaskes. Det gælder både for voksendyner og børnedyner. De fleste dyner kan dog vaskes på 60 grader. 

Hvor ofte skal man vaske dyner?

Hvis dit barn sover med den samme dyne hele året rundt, er det en god idé at vaske dynen et par gange om året. Du kan altid hænge dynen udenfor eller smide den i vindueskarmen, hvis den trænger til at blive frisket op. Bliver dynen udsat for natlige uheld, skal den selvfølgelig vaskes.

Hvilken dyne skal mit barn have?

I de første år er det fint med en babydyne. På et tidspunkt kan det give mening, at skifte til en juniordyne. Børn sover forskelligt, men tommelfingerreglen siger at når barnet vokser over 90 cm. er det klar til juniordynen. Voksendynen kan man tage i brug, når barnet vokser over 120 cm.

Få overblik over hvilken dyne du skal vælge:

TypeStørrelseBarnets højde
Babydyne70 x 100 cm.Op til 90 cm. (ca. 1 år)
Juniordyne100 x 140 cm.Op til 120 cm. (6-7 år)
Voksendyne140 x 200 cm.Over 120 cm. 

Det er individuelt hvilken dyne børn i forskellige størrelser trives med. Du kan med fordel have en juniordyne liggende klar i god tid, så I kan skifte lidt frem og tilbage efter behov.  

Køb dyner til baby og junior her