Opbevaring af legetøj på børneværelset

Indretning af børneværelset

Oprydning på børneværelset kan være svært at følge med til, men med gode opbevaringsløsninger er det lettere – og børnene kan endda hjælpe med. Her guider vi til stilfuld og praktisk opbevaring til børneværelset og resten af hjemmet.

Børnenes univers breder sig let til hele huset. Det er vist et grundvilkår for børnefamilien. Vi skal jo alle være her – både børn og voksne. Så meget federe er det også med nemme opbevaringsløsninger, der aktiverer både børn og voksne i oprydningen. 

Når opbevaringen samtidig matcher den klassiske nordiske indretning, kan du fint have kasser og kurve til at stå fremme i stuen eller på badeværelset. Dermed er det ikke kun legetøj, du holder styr på, men også tæpper, vasketøj og alt det andet, der kommer til at flyde i farten. 

5 oprydningstips

Der er dage hvor selv den største ordensduks ville ønske, at musene fra Askepot kom forbi og tryllede alt på plads. Men i sidste ende hænger den på dig. Har du lyst til at nørde lidt oprydningstips, kan du læse med her.

1. Ryd op efter kategori

Det er oplagt at rydde op rum for rum. Men det kan være mere effektivt at rydde op efter kategori. Start fx med nemme kategorier som tøj eller bøger og slut af med mindre ting med affektionsværdi.

2. Ryd op med fokus på yndlingsting

Når du rydder op, kan du med fordel scanne rummet for ting, du ikke længere har bruger eller har brug for. Brug fx den velkendte opdeling: Smid ud, giv til genbrug eller sælg videre. Er det svært at vælge noget fra, kan du vende det rundt og fokusere på dine yndlingsting. Åbn klædeskabet eller skuffen med makeup og vælg dine yndlingsting. Det er meget nemmere at vælge det, du elsker og bruger ofte. Resten kan du med ro i maven give videre. 

3. Forlad aldrig et rum uden noget i hænderne. 

Det lyder måske som noget din mor kunne have sagt, men det er ikke helt dumt. Pointen er egentlig bare at rydde op regelmæssigt, så det ikke hober sig op. Nogle gange kræver det bare en simpel huskeregel. Overvej hvor meget du kan få ryddet op i løbet af en dag, hvis du gør det til en vane, at lægge noget på plads, hver gang du går fra et rum til et andet – og bare husker det halvdelen af gangene?

4. Brug 10 minutter inden du går i seng

Hvis du samler den daglige oprydning til 10 minutter hver aften, inden du går i seng, vil det også gøre en stor forskel. Igen er det vanens magt, der skal bære det igennem for dig. Det er utroligt, hvad man kan vænne kroppen til at gøre halvt i søvne, hvis det er blevet en vane. Belønningen kommer dagen efter, når du står op til et hjem, der er mere ryddeligt end du husker det fra aftenen før.

5. Lev efter 80/20 reglen

Sidst, men bestemt ikke mindst, vær venlig overfor dig selv, når huset roder mere end du bryder dig om. Acceptér 80/20 reglen – at huset er 80% ryddeligt og 20% rodet. Hvis det er målet, vil du formentlig opleve, at oprydning kommer til at fylde mindre – både i tanker og handling. Den tid, du ikke bruger på at rydde op eller tænke på rod, kan du bruge sammen med familien eller alene med en yndlingsbog.

Vi anbefaler opbevaringskurve

For at organisere legetøj, duploklodser, bamser og alt det andet, så er opbevaringskurve bare et hit.
Se forskellige kurvstørrelser og typer her.

Det er nemt for børn at tømme og nemt igen for dem (og forældrene) at rydde op.

Eksempler på gode opbevaringskurve fra Littleroom:

Filtkurvene fås i både mørk og lys grå hos Littleroom.